Waarom is mijn score zo laag?
De taalquiz van Scribbr is ontworpen om de taal- en redigeervaardigheden te testen van nieuwe kandidaten.
De quiz is bewust lastig gemaakt. Slechts een klein percentage van alle sollicitanten haalt de quiz. Je kunt pluspunten scoren voor goede antwoorden en minpunten voor verkeerde antwoorden. Dit kan leiden tot scores die laag uitvallen.
Deze quiz is een selectiemiddel ontworpen door Scribbr. De scores geven alleen aan of je een goede match bent voor ons team. De quiz is niet bedoeld als maatstaf voor je algemene taalkennis.
Veelgestelde vragen: Taalquiz
- Word ik toegelaten als ik geen universitair diploma heb, maar wel momenteel studeer aan een universiteit?
-
In dat geval kunnen we je aanmelding alleen overwegen als je scriptie al is goedgekeurd, maar je nog geen diploma hebt ontvangen. Omdat onze editors documenten van studenten nakijken, veelal scripties, is het belangrijk dat een editor weet hoe een academische tekst is opgebouwd. Zo kunnen ze beter passende feedback geven.
- Wat is de Scribbr-taalquiz?
-
De Scribbr-taalquiz is ontworpen door Scribbr als hulpmiddel om geschikte kandidaten te vinden voor ons editorteam.
De taalquiz bestaat uit tien pittige vragen, waarin je kennis over taal- en stijlregels wordt getest.
- Als de aanmeldingen open zijn en je een score van 75 punten of meer haalt, dan zullen we je binnen enkele dagen per e-mail een uitnodiging sturen om een proefopdracht na te kijken in de Scribbr-stijl.
- Als de aanmeldingen gesloten zijn, wordt je op de wachtlijst geplaatst. We nemen dan contact met je op zodra de aanmeldingen weer geopend worden.
- Hoe vaak kan ik de taalquiz doen?
-
Om iedereen evenveel kans te geven, kun je slechts één poging wagen om de taalquiz te doen. Dit is voor ons de beste manier om overzicht te houden en het proces zo eerlijk mogelijk te houden.
Wanneer wij weer nieuwe editors zoeken komt er een nieuwe versie online van onze taalquiz. Iedereen die de taalquiz de eerste keer niet heeft gehaald, kan de nieuwe quiz proberen.
Mocht er iets mis zijn gegaan tijdens het invullen van de quiz, neem dan even contact op via jobs@scribbr.nl. Dan kunnen we je verder helpen.
- Ik wil graag mijn vaardigheden verbeteren. Welke bronnen worden aangeraden?
-
Onze kwaliteitsmanager Lucy raadt de volgende bronnen aan:
- https://www.schrijfwijzer.nl/
- https://taaladvies.net/
- https://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=2
Daarnaast bevat Scribbrs Knowledge Base nuttige artikelen met betrekking tot academisch taalgebruik.
- Wat voor soort vragen worden er gesteld in de taalquiz?
-
De taalquiz is ontworpen om je kennis van taal- en stijlregels te testen. De vragen zijn toegespitst op fouten die je in academische teksten veel tegenkomt.
De quiz is niet gebaseerd op een specifieke stijlgids, maar wij gaan uit van de spellingsregels in het Groene boekje. Ook wordt bijvoorbeeld gevraagd naar de regels over het gebruik van getallen. Deze kun je terugvinden in onze Knowledge base.
- Moet ik me voorbereiden op de taalquiz?
-
Nee, je hoeft je niet voor te bereiden op de taalquiz. De taalquiz test je kennis over taal- en spellingsregels. Zo kun je ontdekken of werken als Scribbr-editor bij je past.
Hoewel alle nieuwe editors gaandeweg bijleren, heb je een bepaalde basiskennis nodig om de Scribbr Academy soepel en succesvol af te ronden. Als je graag Scribbr-editor wilt worden, maar je hebt nog niet de vereiste kennis en ervaring, dan kunnen de volgende bronnen je hierbij helpen:
- Hoe werkt de taalquiz?
-
De taalquiz bestaat uit tien pittige meerkeuzevragen. Je kunt punten verdienen met goede antwoorden, maar je kunt ook minpunten krijgen. Daarom kan het zijn dat je score lager uitvalt dan verwacht.
Bij sommige vragen is er één antwoord goed
Meerdere antwoorden
Bij andere vragen kun je meerdere antwoorden selecteren. Dit staat duidelijk aangegeven bij de vraag. Houd er echter rekening mee dat het mogelijk is dat je niet meerdere antwoorden hoeft te selecteren.
Afronden
Je kunt de quiz niet afronden zonder alle vragen te hebben beantwoord.
Verzenden
Als je op ‘Verzenden’ klikt, worden de resultaten verstuurd en krijg je de uitslag van de taalquiz direct te zien.
- Hoelang kan ik over de taalquiz doen?
-
Er is geen tijdslimiet, maar gemiddeld duurt de taalquiz ongeveer 30 minuten. Als het je meer dan 30 minuten kost, houd er dan rekening mee dat de kans bestaat dat je ook wat langzamer redigeert en je als gevolg daarvan minder verdient dan het gemiddelde van € 20 tot € 25 euro per uur.
Vaak zien we echter dat editors zich snel ontwikkelen in de Academy en dat hun nakijksnelheid steeds verder toeneemt.
- Is mijn quizresultaat goed aangekomen?
-
Ja, je kunt ervan uitgaan dat we je quizscore hebben ontvangen wanneer je op ‘verzenden’ hebt geklikt, zelfs als de score laag is.