Hoe en wanneer ontvang ik een opdracht?

Op het moment dat we een nieuwe opdracht ontvangen kiezen wij de meest geschikte Scribbr-editor uit.

Wij kiezen de meeste geschikte editor uit op basis van de volgende factoren:

  • Je beschikbaarheid. Als je graag veel opdrachten ontvangt, kun je aangeven dat je direct beschikbaar bent. Wij zullen een opdracht dan eerder aan jou koppelen.
  • Je interesse in het onderwerp. Opdrachten met onderwerpen waar je minder interesse in hebt, zullen wij minder snel aan je koppelen dan opdrachten over onderwerpen die je leuker vindt om na te kijken.
  • Terugkerende student. Wij zullen een opdracht van een terugkerende student altijd eerst sturen naar de editor die zijn opdrachten eerder heeft nagekeken, tenzij de student nadrukkelijk aangeeft dit niet te willen.

Op het moment dat we je polsen voor een nieuwe opdracht, krijg je een e-mail, een sms en een notificatie in je Scribbr-account op onze website. Je kunt direct aangeven of je de opdracht aan kunt nemen of dat je de opdracht weigert. Je mag altijd zelf bepalen of je een bepaalde opdracht aanneemt.

Veelgestelde vragen: LP Editor worden

Waarom moet ik de Academy doorlopen?

Scribbr is gespecialiseerd in het nakijken van allerlei soorten studiegerelateerde documenten. In de Academy fris je je kennis over taalregels op en leer je academische conventies (beter) kennen. Ook trainen we je in de Scribbr Academy hoe je nakijkt in de Scribbr-stijl en oefen je met de Structuur Check en Rode Draad Check.

Zo zorgen wij ervoor dat editors hetzelfde niveau en dezelfde nakijkstijl hebben. Dat is belangrijk om de kwaliteit van onze nakijkdienst hoog te houden en klachten te voorkomen.

Waarom heb ik een universitair diploma nodig als Scribbr-editor?

Omdat Scribbr gespecialiseerd is in het nakijken van academische teksten voor studenten, is het belangrijk dat onze editors bekend zijn met de regels voor academisch schrijven en met de opbouw van scripties en andere studiegerelateerde teksten.

De meeste teksten die we ontvangen zijn scripties en onderzoeksverslagen. Onze voorkeur gaat daarom uit naar editors die zelf een academische scriptie hebben geschreven. Zij kunnen studenten van constructieve feedback en relevante adviezen voorzien.

Daarom behandelen we alleen aanmeldingen van sollicitanten met een universitair diploma.

Daarnaast verwachten we dat onze sollicitanten uitgebreide kennis hebben over grammatica, bekend zijn met de belangrijkste taalregels en over fundamentele redigeervaardigheden beschikken. Tot slot moeten alle sollicitanten de Scribbr Academy doorlopen voordat ze onderdeel kunnen worden van het team van Scribbr-editors.

Hoeveel verdien ik als Scribbr-editor?

Gemiddeld verdien je als Scribbr-editor ongeveer €20 tot €25 per uur.

De verdiensten worden berekend op basis van een vast woordtarief per opdracht. De exacte woordtarieven worden met je gecommuniceerd zodra je in de Scribbr Academy zit.

Het woordtarief wordt bepaald op basis van:

In onze Scribbr Academy trainen wij je om zo efficiënt mogelijk na te kijken, zodat je jouw nakijksnelheid eenvoudig kunt opschroeven.

Kan ik de antwoorden van de Scribbr-taalquiz inzien?

Het is helaas niet mogelijk om de antwoorden van de Scribbr-taalquiz in te zien.

Als je benieuwd bent naar de antwoorden van de quiz, spit dan eens onze artikelen over taal en de website beterspellen.nl en onzetaal.nl door.

Hoelang duurt de aanmeldprocedure?

De aanmeldprocedure bestaat uit drie stappen die je moet doorlopen om als actieve editor aan ons bestand te worden toegevoegd.

  1. Scribbr-taalquiz: 30 minuten.
  2. Scribbr-proefopdracht: 2,5 uur.
  3. Scribbr Academy: tussen de 6 en 16 uur, afhankelijk van je ervaring.

Afhankelijk van je niveau zal je de aanmeldprocedure sneller of langzamer doorlopen. Voor ons is het belangrijk dat je volgens onze richtlijnen nakijkt en je zelf het gevoel hebt over genoeg Scribbr-ervaring te beschikken om als actieve Scribbr-editor aan de slag te gaan.

Gedurende het hele proces ontvang je feedback van Academy coaches in deze gratis training.

Kan ik zelf kiezen welke onderwerpen ik wil nakijken?

Alle opdrachten worden ingedeeld in een negental vakgebieden:

  • Bedrijfskunde en Management: Bedrijfskunde, Hotel management, Accountancy, Marketing
  • Economie: Commerciële economie, Econometrie, Finance
  • IT en Techniek: ICT, Informatica, Kunstmatige intelligentie, Toegepaste wiskunde, Civiele techniek, Industrial design, Elektrotechniek
  • Natuur- en Levenswetenschappen: Biomedische wetenschappen, Biologie, Scheikunde, Psychobiologie
  • Geografie, Aarde en Milieu: Ecologie, Aardwetenschappen, Milieu, Urban planning
  • Medische Studies en Gezondheid: Geneeskunde, Verloskunde, Farmacie, Bewegingswetenschappen, Voeding en Tandheelkunde
  • Geesteswetenschappen: Filosofie, Geschiedenis, Kunst, Talen, Religie
  • Kunst en Cultuur: Filosofie, Theologie, Geschiedenis, Cultuurwetenschappen, Archeologie
  • Rechten en Beleid: Criminologie, Rechtsgeleerdheid, Politicologie, Human rights
  • Gedrag en Maatschappij: Communicatiewetenschappen, Journalistiek, Antropologie, Psychologie, Sociologie
  • Overig

Je kunt vooraf aangeven naar welke vakgebieden je interesse uitgaat. Bij het sturen van een opdracht houden we altijd rekening met je voorkeuren.

Meer informatie over de vakgebieden